Recept

Topinky se ztracenými vejci a houbami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 43548

Ingredience

4 krajíc Chléb konzumní
1 ks Cibule
1 špetka Kmín mletý
3 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
50 ml Olej rostlinný
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 polévková lžíce Petržel - nať
50 g Slanina vepřová
0,5 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
600 ml Voda pitná
1 stroužek Česnek
400 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 437 kcal
Kilojoule 1 830kJ
10% Sacharidy 37 g
34% Tuky 25 g
15% Sodík 295 mg
30% Bílkoviny 17 g

Topinky se ztracenými vejci a houbami postup přípravy receptu:

1

Houby očistíme, rozpůlíme, nakrájíme na plátky, cibuli a slaninu pokrájíme nadrobno, petrželovou nať nasekáme na jemno.

2

Slaninu s cibulí zpěníme, přidáme žampiony, kmín, pepř, sůl, petrželovou nať a smažíme. Poté odložíme a udržujeme v teple.

3

Do vroucí vody s octem pomalu rozklepneme vejce (nejlépe do sběračky) a vaříme, až se srazí.

4

Mezitím na oleji osmažíme plátky chleba, které zlehka potřeme česnekem.

5

Na nahřátých talířích podáváme houbovou směs se ztraceným vejcem a topinkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept