Jednoduchý recept

Salát s hovězím masem po thajsku

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 21 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 6 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 43551

Ingredience

1 polévková lžíce Chilli omáčka
1 ks Chilli paprička
6 ks Cibulka jarní
500 g Fazolové klíčky
400 g Hovězí svíčková
60 g Koriandr čerstvý
2 kávová lžička Koření Orientální
2 polévková lžíce Limetková šťáva
1 ks Mrkev kořen
60 g Máta
1 ks Okurka salátová
1 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
1 kávová lžička Olej sezamový
1 polévková lžíce Omáčka rybí
1 kávová lžička Omáčka sójová
250 g Výhonky Alfalfa - vojtěškové klíčky

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 256 kcal
Kilojoule 1 069kJ
6% Sacharidy 23 g
118% Tuky 88 g
11% Sodík 212 mg
53% Bílkoviny 30 g

Salát s hovězím masem po thajsku postup přípravy receptu:

1

Hovězí svíčkovou posypeme thajským kořením a na rozpáleném arašídovém oleji restujeme z každé strany 3 minuty, vyndáme z pánve a odložíme.

2

Připravíme asijský dresink z thajské rybí omáčky (nam pla), limetkové šťávy, sladké chilli omáčky, sezamového oleje a sójové omáčky, suroviny promícháme.

3

Orestované maso nakrájíme na tenké plátky, dáme do mísy a přidáme rozpůlenou a na plátky nakrájenou okurku (bez semen), nastrouhanou mrkev, kolečka jarní cibulky, najemno nakrájenou a očištěnou chilli papričku, omyté fazolové klíčky, omytou vojtěšku (nebo-li výhonky alfalfa), jemně nasekanou čerstvou mátu a čerstvý koriandr. Nalijeme připravený dresink a dobře promícháme.

Poznámka

Thajské koření můžeme nahradit směsí nasi goreng. Fazolové klíčky a vojtěšku (nebo-li výhonky alfalfa) dobře přebereme a až do použití necháme ve studené vodě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept

Tip z našeho eshopu VseNaVareni.cz