Zapečená rajčata s rýží a houbami

40 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
445 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
40 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
889 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Seřízneme horní část rajčat a vydlabeme je. Žampiony očistíme, rozpůlíme a nakrájíme na plátky, petrželovou nať nasekáme na jemno, zapékací mísu vytřeme olejem, máslo rozpustíme, sýr strouháme nahrubo.
  • 2
    Do vroucí vody s octem pomalu rozklepneme vejce (nejlépe do sběračky) a vaříme, až se srazí.
  • 3
    Na másle osmažíme houby a dusíme, dokud se tekutina nevydusí. Vmícháme dušenou rýži, sůl, kmín a odstavíme. Směsí naplníme vydlabaná rajčata, n naskládáme je do zapékací mísy, zbývající náplň rozdělíme okolo a rajčata přikryjeme ztracenými vejci. Přelijeme rozpuštěným máslem, v předehřáté troubě zapečeme. Před dopečením směs zasypeme sýrem a petrželovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.