Jednoduchý recept

Hovězí kýta na červeném víně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 43554

Ingredience

3 ks Bobkový list
1 ks Cibule
750 g Hovězí maso zadní
125 ml Hovězí vývar základní
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 polévková lžíce Oregano čerstvé
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
50 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 362 kcal
Kilojoule 1 516kJ
2% Sacharidy 8 g
23% Tuky 17 g
14% Sodík 287 mg
80% Bílkoviny 45 g

Hovězí kýta na červeném víně postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme marinádu: v pánvi zahřejeme červené víno, hnědý nerafinovaný cukr a nadrobno nasekaný česnek, pořádně promícháme, dosolíme, necháme vychladnout.

2

Hovězí maso z kýty ponoříme na 20 - 30 minut do vychladlé marinády.

3

Na středním ohni v pánvi rozpálíme olej, přisypeme nakrájenou cibuli a silné plátky slaniny, 2 minuty restujeme, poté vložíme maso, zesílíme plamen a opékáme ještě 4 minuty. Poté přidáme hovězí vývar, na čtvrtky nakrájené žampiony, rajčatový protlak, bobkový list a oregano. Zakryjeme pokličkou a na mírném plameni vaříme 40 minut. Máme-li omáčku řídkou, zahustíme ji škrobovou moučkou, rozmíchanou v trošce studené vody, mícháme až do zhoustnutí.

Poznámka

Servírujeme teplé. Podáváme s vařenými brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept