Ztracená vejce v koprové omáčce
35 min.

Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 600mililitrůVoda pitná
- 3lžíceOcet kvasný lihový
- Na omáčku
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 300mililitrůVývar drůbeží
- 400mililitrůZakysaná smetana
- 1lžičkaCukr krupice
- 1špetkaKmín mletý
- 1lžíceKopr čerstvý
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
469 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
37 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
53 mg
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Do vroucí vody s octem pomalu rozklepneme vejce (nejlépe do sběračky) a vaříme, až se srazí.
- 2Mezitím z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zašleháme do ní vývar, smetanu, sůl, pepř, kmín, cukr a vaříme alespoň 15 minut. Na závěr vmícháme jemně posekaný kopr a ztracená vejce.
- 3Podáváme na nahřátých talířích.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.