Ztracená vejce v koprové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ztracená vejce v koprové omáčce
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 43555 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
4 ks | Vejce slepičí |
600 ml | Voda pitná |
Na omáčku | |
---|---|
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 špetka | Kmín mletý |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
50 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
300 ml | Vývar drůbeží |
400 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 312,3mg |
Draslík | 244,1mg |
Vláknina | 201,1mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vejce slepičí, Voda pitná, Cukr krupice, Kopr čerstvý, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Kmín mletý, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Ztracená vejce v koprové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Do vroucí vody s octem pomalu rozklepneme vejce (nejlépe do sběračky) a vaříme, až se srazí. |
2 | Mezitím z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zašleháme do ní vývar, smetanu, sůl, pepř, kmín, cukr a vaříme alespoň 15 minut. Na závěr vmícháme jemně posekaný kopr a ztracená vejce. |
3 | Podáváme na nahřátých talířích. |
Poznámka
Servírujeme teplé.