Recept

Ztracená vejce v koprové omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 43555

Ingredience

3 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
4 ks Vejce slepičí
600 ml Voda pitná
Na omáčku
1 kávová lžička Cukr krupice
1 špetka Kmín mletý
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
50 g Máslo čerstvé
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
300 ml Vývar drůbeží
400 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 471 kcal
Kilojoule 1 971kJ
2% Sacharidy 7 g
50% Tuky 38 g
25% Sodík 501 mg
19% Bílkoviny 11 g

Ztracená vejce v koprové omáčce postup přípravy receptu:

1

Do vroucí vody s octem pomalu rozklepneme vejce (nejlépe do sběračky) a vaříme, až se srazí.

2

Mezitím z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zašleháme do ní vývar, smetanu, sůl, pepř, kmín, cukr a vaříme alespoň 15 minut. Na závěr vmícháme jemně posekaný kopr a ztracená vejce.

3

Podáváme na nahřátých talířích.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept