Polévka z krůtího masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z krůtího masa
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 4356 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
300 g | Krůtí maso |
0,5 kávová lžička | Nové koření celé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
1 špetka | Vegeta |
1500 ml | Voda pitná |
200 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 45,0mg |
Draslík | 277,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 9,7mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Nové koření celé, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krůtí maso, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vegeta, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Polévka z krůtího masa postup přípravy receptu:
1 | Uvaříme maso, přidáme bobkový list, pepř, sůl, nové koření a cibuli. |
2 | Přecedíme vývar do předem orestované zeleniny a povaříme. Dochutíme vegetou bez glutamátu a nakrájeným česnekem a povaříme. Do hotové polévky přidáme petrželovou a celerovou nať. |
Poznámka
Do vývaru můžeme přidat nudle.