Řízečky z vařených vajec

28 min.
Evropa
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2011 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
205 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
865 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladit, oloupeme a drobně posekáme. Máslo rozpustíme, sýr nastrouháme, žampiony očistíme, rozpůlíme a nakrájíme na plátky, pažitku nasekáme na jemno.
  • 2
    Na oleji dusíme žampiony, až se tekutina vydusí.
  • 3
    V míse smícháme vejce s máslem a žloutkem do husté omáčky, přimícháme sýr, žampiony, sůl, pepř a pažitku. Z hmoty tvarujeme malé řízečky, které obalíme v trojobalu a smažíme po obou stranách na rozpáleném oleji.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.