Bramborový salát s plněnými vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový salát s plněnými vejci
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 43565 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
Na salát | |
---|---|
150 g | Brambory |
50 g | Celer bulvový |
0,5 ks | Cibule |
60 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
100 g | Majonéza |
50 g | Mrkev kořen |
80 g | Okurky nakládané |
2 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel kořen |
0,3 kávová lžička | Sůl |
1000 ml | Voda pitná |
Na plněná vejce | |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Hořčice plnotučná |
0,3 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
600 ml | Voda pitná |
200 ml | Zakysaná smetana |
Na majonézu | |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
150 g | Majonéza |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Petržel - nať |
50 g | Smetana 33% (šlehačka) |
2 špetka | Sůl |
40 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 285,1mg |
Draslík | 454,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Cibule, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Okurky nakládané, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná, Cukr krupice, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Zakysaná smetana, Cukr krupice, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Majonéza, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Hořčice plnotučná, Majonéza, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Bramborový salát s plněnými vejci postup přípravy receptu:
1 | Kořenovou zeleninu, brambory a vejce uvaříme, scedíme, necháme vychladnout. Uvařená vejce oloupeme, vyjmeme žloutky a vložíme do mísy. Brambory a kořenovou zeleninu oloupeme, nakrájíme na kostičky,odložíme do jiné mísy. Cibuli nakrájíme na jemno, hrášek slijeme, necháme okapat. |
2 | Brambory se zeleninou, cibulí a hráškem osolíme, opepříme, přidáme na kostičky pokrájené okurky a vmícháme majonézu. Salát dobře promícháme. |
3 | Žloutky v misce utřeme se solí,přimícháme hořčici, smetanu, cukr a získáme hladký krém. |
4 | Žloutkovou směsí naplníme bílky. Servírovací mísu vyložíme bramborovým salátem, poklademe plněnými vejci, přelijeme ochucenou majonézou, kterou připravíme smícháním majonézy se smetanou, vínem, solí, pepřem, cukrem a drobně posekanou petrželovou natí |