Jednoduchý recept

Dip z tvarohu a rukoly

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 43571

Ingredience

1 kávová lžička Citronová kůra
1 kávová lžička Citronová šťáva
1 polévková lžíce Med včelí
4 polévková lžíce Minerální voda perlivá
1 špetka Pepř bílý
200 g Rajčata
2 polévková lžíce Rukola
1 špetka Sůl
250 g Tvaroh měkký - nízkotučný
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 109 kcal
Kilojoule 457kJ
3% Sacharidy 12 g
3% Tuky 2 g
18% Sodík 358 mg
19% Bílkoviny 11 g

Dip z tvarohu a rukoly postup přípravy receptu:

1

Nejdříve omyjeme rajčata a rukolu, osušíme, rukolu nasekáme na jemno, rajčata nakrájíme na malé kousky. Česnek prolisujeme.

2

V míse důkladně promícháme tvaroh a vodu, poté přidáme sůl, pepř, citrónovou šťávu a kůru, med, prolisovaný česnek, vše promícháme, nakonec přidáme připravená rajčata s rukolou.

3

Směs přendáme do misek a ihned servírujeme.

Poznámka

Servírujeme studené. Rukola má ostrou hořčičnou chuť, v dostání je v jakémkoliv supermarketu. Před servírováním je vhodné dip nechat 30 minut v chladničce.

Komentáře a hodnocení

 
LeonaP
Dip z tvarohu a rukoly
Díky za tip, v sobotu budeme mít na oslavě narozenin !

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept