Vařená vejce s ředkvičkami plněná křenem
20 min.
![Evropa](https://admin.milujivareni.cz/uploads/img/2024/05/4cf9e02e5421c6627eab785025de781c2511bd24.png?w=16&q=75)
Ingredience
- 8kusůVejce slepičí
- 800mililitrůVoda pitná
- 60gramůSýr Eidam cihla 30%
- 1lžíceHořčice plnotučná
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceKřen
- 1lžícePažitka
- 2kusyŘedkvička
- 0,25lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
307 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
24 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
515 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vejce ve vodě uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme, podélně rozpůlíme, vyjmeme žloutky, křen a sýr nastrouháme na jemno, pažitku nasekáme nadrobno, omyté ředkvičky pokrájíme na plátky.
- 2V míse utřeme máslo se žloutky a hořčicí. Přimícháme křen, sůl a vyšleháme hladký krém. Cukrářským sáčkem naplníme směsí bílky.
- 3Plněná vejce podáváme posypaná pažitkou a ozdobená plátky ředkviček.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.