Plněná vejce pečená v listovém těstě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněná vejce pečená v listovém těstě
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 43577 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
0,5 polévková lžíce | Hořčice kremžská |
300 g | Listové těsto |
100 g | Máslo čerstvé |
200 ml | Mléko plnotučné |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 ks | Rohlíky bílé |
0,5 kávová lžička | Sůl |
12 ks | Vejce slepičí |
1,5 l | Voda pitná |
Na potření | |
---|---|
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 655,4mg |
---|---|
Cholesterol | 283,3mg |
Draslík | 88,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice kremžská, Listové těsto, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Plněná vejce pečená v listovém těstě postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme, podélně rozpůlíme a vyjmeme žloutky. Rohlíky nakrájíme na kostičky, namočíme do mléka, petrželovou nať jemně nasekáme. |
2 | Změklé máslo utřeme se solí a žloutky, přimícháme vymačkané rohlíky, hořčici, pepř a petrželovou nať. Směs řádně umícháme a poté jí naplníme bílky. Vždy dva spojíme do tvaru vejce a balíme do čtverců listového těsta, které jsme tence vyváleli a nakrájeli. Spoje těsta pevně stiskneme, vejce klademe na plech, vyložený pečicím papírem a těsto potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v předehřáté troubě, až těsto zezlátne. |
Poznámka
Podáváme hned po upečení, teplé.