Česnek v nálevu - Mánul džangáči - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 14 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Česnek v nálevu - Mánul džangáči
Celkový čas: | 14 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 4 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 43613 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
300 g | Česnek |
150 ml | Ocet kvasný lihový |
300 ml | Voda pitná |
Kořenící omáčka | |
---|---|
36 g | Cukr krupice |
36 ml | Omáčka sójová |
2 polévková lžíce | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 301,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Voda pitná, Cukr krupice, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Česnek v nálevu - Mánul džangáči postup přípravy receptu:
1 | Oloupané stroužky česneku propláchneme vodou, necháme na sítku okapat. Potom je naskládáme do sklenic, zalijeme octem a necháme na chladném místě fermentovat 10 dní. Potom octovou vodu přelijeme přes sítko do hrnce, přilijeme kořenící omáčku, směs přivedeme k varu a vaříme ji přibližně minutu. Tuto vařenou kořenicí omáčku vlijeme zpět do sklenice s vodou a s česnekem, necháme fermentovat jeden měsíc. |
2 | Kořenicí omáčku na česnek přiravíme tak, že smícháme sójovou omáčku se 3 lžícemi krupicového cukru a 2 lžícemi soli. |
Poznámka
Doba přípravy tohoto pokrmu je delší než jeden měsíc. Česnek v nálevu podáváme jako přílohu k různým druhům mas a salátů.