Makarony s rybím filé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makarony s rybím filé
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 43614 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
200 g | Filé z aljašské tresky |
1 kávová lžička | Koření grilovací |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
200 g | Špagety, Makarony |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Gouda 45% |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 76g |
---|---|
Cholesterol | 121,0mg |
Draslík | 301,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Špagety, Makarony, Sůl, Sýr Gouda 45%, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Koření grilovací, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Makarony s rybím filé postup přípravy receptu:
1 | Makarony uvaříme v mírně osolené vodě, slijeme a necháme okapat. |
2 | Omyté a osušené porce filé osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením. Na pánvi na másle orestujeme po obou stranách. Potom porce vidličkou natrháme na kousky. |
3 | Makarony vsypeme do mísy a přidáme kousky filé, nasekanou petrželku a vše zlehka promícháme. |
4 | Směs vložíme do máslem vymazané zapékací mísy a posypeme nastrouhaným sýrem. |
5 | Pokrm krátce zapečeme ve středně vyhřáté troubě a ihned podáváme. |