Recept

Marcipánovo - ořechové cukroví

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 90 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 43622

Ingredience

4 polévková lžíce Cukr moučkový
1 kávová lžička Likér mandlový - Amaretto
200 g Marcipánová hmota surová
200 g Ořechy lískové
85 g Poleva čokoládová
85 g Poleva čokoládová bílá

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 509 kcal
Kilojoule 2 129kJ
15% Sacharidy 56 g
41% Tuky 31 g
2% Sodík 42 mg
16% Bílkoviny 9 g

Marcipánovo - ořechové cukroví postup přípravy receptu:

1

Několik lískových ořechů si odložíme stranou na ozdobu, zbytek jich nasekáme najemno a na pánvi nasucho opražíme.

2

Na vál položíme marcipán, posypeme 3 lžícemi moučkového cukru, přidáme opražené nasekané lískové oříšky a zakápneme likérem. Ručně prohněteme v kompaktní těsto. Vysypeme na vál zbytek moučkového cukru a uhnětenou hmotu rozválíme na plát silný asi 0,5 cm. Rozkrájíme na čtverečky o rozměrech 3 cm nebo formičkami vykrájíme různé tvary. Hotové tvary necháme asi 1 hodinu oschnout.

3

Připravíme si na plotnu středně velký hrnek s vodou a ve vodní lázni si postupně rozpustíme hořkou a mléčnou čokoládovou polevu. Vzniklé cukrovinky rozdělíme na dvě poloviny. První polovinu obalíme v hořké, druhou polovinu v mléčné čokoládě. Zbylou část od každé polevy si ponecháme stranou.

4

Celé lískové oříšky rozdělíme na dvě poloviny. Jednu polovinu z nich namočíme do zbytku hořké polevy poklademe jimi kousky polité bílou polevou. Druhou polovinu omočíme v bílé polevě a nazdobíme s nimi kousky máčené v hořké čokoládě.

Poznámka

Použít můžeme i ořechový likér.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept