Marcipánovo - ořechové cukroví

100 min.
Evropa

Ingredience

    • 200gramůMarcipánová hmota surová
    • 4lžíceCukr moučkový
    • 200gramůOřechy lískové
    • 85gramůPoleva čokoládová bílá
    • 85gramůPoleva čokoládová
    • 1lžičkaLikér mandlový - Amaretto
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
509 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
31 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
3 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Několik lískových ořechů si odložíme stranou na ozdobu, zbytek jich nasekáme najemno a na pánvi nasucho opražíme.
  • 2
    Na vál položíme marcipán, posypeme 3 lžícemi moučkového cukru, přidáme opražené nasekané lískové oříšky a zakápneme likérem. Ručně prohněteme v kompaktní těsto. Vysypeme na vál zbytek moučkového cukru a uhnětenou hmotu rozválíme na plát silný asi 0,5 cm. Rozkrájíme na čtverečky o rozměrech 3 cm nebo formičkami vykrájíme různé tvary. Hotové tvary necháme asi 1 hodinu oschnout.
  • 3
    Připravíme si na plotnu středně velký hrnek s vodou a ve vodní lázni si postupně rozpustíme hořkou a mléčnou čokoládovou polevu. Vzniklé cukrovinky rozdělíme na dvě poloviny. První polovinu obalíme v hořké, druhou polovinu v mléčné čokoládě. Zbylou část od každé polevy si ponecháme stranou.
  • 4
    Celé lískové oříšky rozdělíme na dvě poloviny. Jednu polovinu z nich namočíme do zbytku hořké polevy poklademe jimi kousky polité bílou polevou. Druhou polovinu omočíme v bílé polevě a nazdobíme s nimi kousky máčené v hořké čokoládě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.