Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Zapečené šišky 5 1
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 43630

Ingredience

Těsto
800 g Brambory
150 g Mouka pšeničná hrubá
2,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
1,2 l Voda pitná
2 špetka Zázvor mletý
Smetanová zálivka
0,5 l Mléko plnotučné
2 špetka Muškátový oříšek
2 špetka Paprika mletá pálivá
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
2 špetka Pepř černý mletý
2 dl Smetana 12% (konzumní)
3 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
2 stroužek Česnek
Na ozdobu
1 polévková lžíce Pažitka
1 polévková lžíce Petržel - nať

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 558 kcal
Kilojoule 2 335kJ
18% Sacharidy 63 g
34% Tuky 26 g
23% Sodík 462 mg
36% Bílkoviny 20 g

Zapečené šišky postup přípravy receptu:

1

Omyjeme brambory, dáme je do hrnce, zalijeme 1,2 l vody a vaříme je ve slupce přibližně 20 minut do poloměkka.

2

Pak je scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a jemně nastrouháme. V míse smícháme s moukou. Přidáme vejce, pepř, sůl, zázvor, těsto dobře vypracujeme a dáme na pomoučněný vál. Vyválíme z něj 2 tenké válečky o průměru přibližně 5-6 cm. Ostrým nožem krájíme dílky asi 1,5 cm silné a z nich prsty vytvarujeme malé šišky. Ty poskládáme do máslem (1 lžíce) vytřené zapékací mísy, pokapeme je rozpuštěným máslem (1,5 lžíce).

3

Pečeme v troubě, předehřáté na 200°C přibližně 15 minut.

4

Mezitím dáme do misky 2 dl smetany a 0,5 litru mléka. Očistíme česnek, který prolisujeme do smetany. Přidáme sůl, vejce, pepř, muškátový oříšek, mletou sladkou červenou a mletou pálivou papriku, vše vyšleháme. Zálivku nalijeme na šišky, zapékáme ještě 10 minut. Omyjeme pažitku s petrželkou a drobně pokrájíme.

5

Na talíře rozdělíme šišky, posypeme na ozdobu bylinkami a servírujeme.

Poznámka

Podáváme teplé.

Komentáře a hodnocení

 
bruschetta
Zapečené šišky
Dobré bezmasé jídlo. Podávala jsem se zeleniovým salátem. Doporučuju smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept