Recept

Smetanová polévka se slávkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 43635

Ingredience

50 g Anglická slanina
250 g Brambory vařené
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
500 g Mušle slávky
80 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
120 g Těstoviny Farfalle
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1,5 l Voda pitná
2 ks Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 773 kcal
Kilojoule 3 232kJ
15% Sacharidy 54 g
66% Tuky 50 g
35% Sodík 695 mg
47% Bílkoviny 27 g

Smetanová polévka se slávkami postup přípravy receptu:

1

Do většího hrnce nalijeme vodu a olivový olej, osolíme, opepříme, přidáme slávky, vaříme asi 5 minut. Slávky, které se neotevřou, vyhodíme. Potom vývar přecedíme, ponecháme si zhruba 1,2 litru. Do jiného hrnce dáme rozehřát máslo, do něj vsypeme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a slaninu. Vše na mírném ohni opékáme přibližně 5 minut a občas promícháme. Přidáme mouku a následně zahříváme asi minutu. 2 lžíce vývaru ze slávek si necháme stranou, zbytek postupně přilijeme do hrnce, za stálého míchání přivedeme do varu. Přidáme na plátky nakrájené brambory a vaříme asi 5 minut. Nakonec vložíme těstoviny a povaříme ještě 10 minut, dokud nejsou měkké. Vmícháme smetanu a šťávu z citronu, osolíme, opepříme, přidáme již uvařené slávky. Vezmeme žloutky a odložený vývar ze slávek, rozmícháme je spolu, vlijeme do polévky. Vaříme do zhoustnutí další 4 minuty.

Poznámka

Hotovou polévku na talíři ozdobíme petrželkou a hned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept