Špagety s ančovičkami a kapary - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety s ančovičkami a kapary
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | paulenkova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (35%) |
ID receptu: | 43639 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
10 ks | Ančovička - filety |
3 ks | Česnek |
1 polévková lžíce | Kapary |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
140 g | Olivy černé |
1 špetka | Pepř cayenský |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
450 g | Rajčata |
400 g | Špagety |
1 špetka | Sůl |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 67,5mg |
Draslík | 732,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,2mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovička - filety, Česnek, Pepř cayenský, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Olej olivový, Olivy černé, Petržel - nať, Špagety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Špagety s ančovičkami a kapary postup přípravy receptu:
1 | Na hlubší pánvi rozehřejeme olej, do něj vložíme nadrobno pokrájený česnek a opékáme ho 2 minuty za občasného promíchání. Potom přidáme nadrobno nakrájené ančovičky, vidličkou je rozmačkáme. Přisypeme černé olivy bez pecek, kapary, nadrobno nakrájená rajčata a špetku cayenského pepře. Promícháme, přikryjeme pokličkou, dusíme 25 minut. Mezitím dáme do většího hrnce vodu, osolíme ji, přivedeme k varu. Vložíme špagety, zamícháme a vaříme 10 minut, do měkka. Potom je scedíme a udržujeme v teple. Nakonec omáčku promícháme s těstovinami, na talíři ozdobíme petrželkou. |
Poznámka
Pokud nemáme čerstvá rajčata, použijeme konzervovaná i s nálevem.