Recept

Špagety s ančovičkami a kapary

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (35%)
ID receptu: 43639
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

10 ks Ančovička - filety
3 ks Česnek
1 polévková lžíce Kapary
3 polévková lžíce Olej olivový
140 g Olivy černé
1 špetka Pepř cayenský
2 polévková lžíce Petržel - nať
450 g Rajčata
400 g Špagety
1 špetka Sůl
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 647 kcal
Kilojoule 2 708kJ
23% Sacharidy 84 g
20% Tuky 15 g
29% Sodík 571 mg
66% Bílkoviny 37 g

Špagety s ančovičkami a kapary postup přípravy receptu:

1

Na hlubší pánvi rozehřejeme olej, do něj vložíme nadrobno pokrájený česnek a opékáme ho 2 minuty za občasného promíchání. Potom přidáme nadrobno nakrájené ančovičky, vidličkou je rozmačkáme. Přisypeme černé olivy bez pecek, kapary, nadrobno nakrájená rajčata a špetku cayenského pepře. Promícháme, přikryjeme pokličkou, dusíme 25 minut. Mezitím dáme do většího hrnce vodu, osolíme ji, přivedeme k varu. Vložíme špagety, zamícháme a vaříme 10 minut, do měkka. Potom je scedíme a udržujeme v teple. Nakonec omáčku promícháme s těstovinami, na talíři ozdobíme petrželkou.

Poznámka

Pokud nemáme čerstvá rajčata, použijeme konzervovaná i s nálevem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept