Zapečené plněné housky s vejcem
28 min.
Ingredience
- 100gramůMáslo čerstvé
 - 100gramůŠunka dušená
 - 3špetkyPepř černý mletý
 - 6kusůVejce slepičí
 - 1kusSalát hlávkový
 - 2kusyRajčata
 - 2lžícePažitka
 - 80gramůSýr Ementál (Primátor)
 - 200gramůŽemle tuková
 - 0,25lžičkaSůl
 
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
793 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
52 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Sýr a šunku nastrouháme na jemno a promícháme, rajčata nakrájíme na tenké plátky, pažitku nasekáme nadrobno, salát rozebereme na listy, opláchneme, necháme okapat.
 - 2Housky rozpůlíme, střídku vydlabeme tak, aby vznikly „mističky“. Ty vytřeme máslem, vsypeme směs sýra a šunky, osolíme, opepříme, klademe na plech vyložený pečicím papírem. Na směs sýra a šunky rozklepneme opatrně vejce, aby se nerozteklo. V předehřáté troubě zapečeme, až se vejce srazí.
 - 3Housky hned podáváme posypané pažitkou, na listech salátu s plátky rajčete.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.