Jednoduchý recept

Roštěnky na smetaně II

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 4365

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
0,5 kávová lžička Citronová kůra
4 plátek Hovězí roštěnka vys. peč.
1 polévková lžíce Mouka polohrubá
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Petržel - nať
3 ks Sardelové řezy
1 kávová lžička Sůl
0,3 l Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 256 kcal
Kilojoule 1 069kJ
2% Sacharidy 8 g
27% Tuky 20 g
74% Sodík 1 g
22% Bílkoviny 12 g

Roštěnky na smetaně II postup přípravy receptu:

1

Z roštěnek odkrojíme okrajové blány, naklepeme, osolíme, opepříme a lehce obalíme v hladké mouce.

2

Cibuli, petrželovou nať rozkrájíme na jemno, nastrouháme citrónovou kůru a usekáme sardele. Vše dáme zpěnit na máslo, poté přidáme roštěnky a opečeme je po obou stranách.

3

Pak vše podlijeme a necháme dusit do měkka.

4

Na samý závěr přilijeme smetanu s rozkvedlanou moukou a krátce povaříme.

5

Roštěnky vyndáme a šťávu scedíme.

6

Jako přílohu podáváme makaróny posypané na sucho opraženou strouhanou houskou a pokapané máslem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept