Recept

Vejce zapečená ve špenátu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 43654

Ingredience

1 ks Cibule
1 polévková lžíce Mouka polohrubá
50 g Máslo čerstvé
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
80 ml Smetana 33% (šlehačka)
80 g Sýr Ementál (Primátor)
0,5 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
2 stroužek Česnek
350 g Špenát mražený
Na formu
60 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 465 kcal
Kilojoule 1 944kJ
2% Sacharidy 7 g
55% Tuky 42 g
9% Sodík 180 mg
30% Bílkoviny 17 g

Vejce zapečená ve špenátu postup přípravy receptu:

1

V rendlíku na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, usmažíme světlou jíšku. Zašleháme do ní smetanou, přidáme špenát, osolíme, opepříme, přimícháme prolisovaný česnek a za stálého míchání dusíme.

2

Zapékací mísu vytřeme vrstvou syrového másla, vlijeme podušený špenát a povrch urovnáme. Do špenátu uděláme obrácenou sběračkou čtyři důlky, do každého rozklepneme vajíčko. Mísu opatrně vložíme do předehřáté trouby a pečeme, až se vejce srazí. Poté posypeme strouhaným sýrem, necháme roztavit a hned podáváme.

Poznámka

Jako přílohu zvolíme nejlépe bramborovou kaši nebo bramborové knedlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept