Recept

Hořčičné steaky s rukolou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (36%)
ID receptu: 43677

Ingredience

Hořčičná omáčka
1 ks Cibulka jarní
1 kávová lžička Citronová šťáva
1 špetka Cukr krystal
4 polévková lžíce Hořčice
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
125 g Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
200 ml Vývar zeleninový
Steaky
800 g Hovězí kýta
2 polévková lžíce Hořčice
2 polévková lžíce Máslo bylinkové
2 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl
Salát
2 polévková lžíce Bazalka
0,5 polévková lžíce Cukr krystal
0,5 polévková lžíce Hořčice
2 polévková lžíce Ocet bílý vinný
4 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Ořechy lískové
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Rajčata
1 ks Rukola
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 736 kcal
Kilojoule 3 081kJ
5% Sacharidy 18 g
71% Tuky 53 g
29% Sodík 585 mg
83% Bílkoviny 47 g

Hořčičné steaky s rukolou postup přípravy receptu:

1

Hořčičná omáčka:

2

V hrnci rozpustíme máslo, vmícháme mouku a za stálého míchání necháme zpěnit. Přilijeme vývar a smetanu a za stálého míchání zvolna přivedeme k varu. Jarní cibulku očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Do omáčky vmícháme hořčici, přidáme cibulku a necháme povařit. Ochutíme solí, pepřem, citrónovou šťávou a cukrem.

3

Na steaky:

4

Steaky dobře otřeme kuchyňským papírem a po obou stranách tence potřeme hořčicí. V pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo a opečeme v něm steaky (po každé straně 3-5 minut). Osolíme, opepříme, zabalíme do alobalu a necháme 5 minut odpočívat.

5

Na salát:

6

Přebereme, očistíme, opláchneme a důkladně otřepeme rukolu, případně odstraníme silnější konce stonků. Rajčata omyjeme, rozpůlíme a odstraníme zbytky po stopkách. Smícháme ocet, hořčici, cukr, špetku soli, pepř, olivový olej a vmícháme najemno nasekané lískové oříšky a bazalku. Do mísy dáme zeleninu, přelijeme ji dresinkem, promícháme a krátce necháme odležet.

7

Steaky rozdělíme na talíře, pokapeme hořčičnou omáčkou a podáváme.

Poznámka

Přepuštěné máslo neboli ghee - Bylinkové máslo

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept