Hořčičné steaky s rukolou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hořčičné steaky s rukolou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 43677 |
Ingredience
Hořčičná omáčka | |
---|---|
1 ks | Cibulka jarní |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 špetka | Cukr krystal |
4 polévková lžíce | Hořčice |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
125 g | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
200 ml | Vývar zeleninový |
Steaky | |
2 polévková lžíce | Hořčice |
800 g | Hovězí kýta |
2 polévková lžíce | Máslo bylinkové |
2 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
Salát | |
2 polévková lžíce | Bazalka |
0,5 polévková lžíce | Cukr krystal |
0,5 polévková lžíce | Hořčice |
2 polévková lžíce | Ocet bílý vinný |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Ořechy lískové |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata |
1 ks | Rukola |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 141,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 931,3mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,0mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 46,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Citronová šťáva, Cukr krystal, Sůl, Hovězí kýta, Sůl, Bazalka, Cukr krystal, Ořechy lískové, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Vývar zeleninový, Hořčice, Máslo bylinkové, Pepř černý mletý, Hořčice, Olej olivový, Pepř černý mletý, Rukola mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Ocet bílý vinný nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Hořčičné steaky s rukolou postup přípravy receptu:
1 | Hořčičná omáčka: |
2 | V hrnci rozpustíme máslo, vmícháme mouku a za stálého míchání necháme zpěnit. Přilijeme vývar a smetanu a za stálého míchání zvolna přivedeme k varu. Jarní cibulku očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Do omáčky vmícháme hořčici, přidáme cibulku a necháme povařit. Ochutíme solí, pepřem, citrónovou šťávou a cukrem. |
3 | Na steaky: |
4 | Steaky dobře otřeme kuchyňským papírem a po obou stranách tence potřeme hořčicí. V pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo a opečeme v něm steaky (po každé straně 3-5 minut). Osolíme, opepříme, zabalíme do alobalu a necháme 5 minut odpočívat. |
5 | Na salát: |
6 | Přebereme, očistíme, opláchneme a důkladně otřepeme rukolu, případně odstraníme silnější konce stonků. Rajčata omyjeme, rozpůlíme a odstraníme zbytky po stopkách. Smícháme ocet, hořčici, cukr, špetku soli, pepř, olivový olej a vmícháme najemno nasekané lískové oříšky a bazalku. Do mísy dáme zeleninu, přelijeme ji dresinkem, promícháme a krátce necháme odležet. |
7 | Steaky rozdělíme na talíře, pokapeme hořčičnou omáčkou a podáváme. |
Poznámka
Přepuštěné máslo neboli ghee - Bylinkové máslo