Krevety s oříšky a hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krevety s oříšky a hráškem
Krevety s oříšky a hráškem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 43687 |
Ingredience
0,5 ks | Feferony |
300 g | Hrášek |
400 g | Krevety tygří - loupané |
6 polévková lžíce | Olej arašídový (podzemnicový) |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
60 g | Ořechy Kešu |
20 g | Petržel - nať |
300 g | Rýže loupaná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 77g |
---|---|
Cholesterol | 105,0mg |
Draslík | 386,1mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,9mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Feferony, Hrášek, Olej arašídový (podzemnicový), Ořechy Kešu, Rýže loupaná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Omáčka sójová, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Krevety s oříšky a hráškem postup přípravy receptu:
1 | Do středního hrnce s osolenou vodou vložíme hrášek, 5 minut povaříme, potom vodu slijeme, hrášek necháme vychladnout. Připravíme si krevety, které omyjeme a osušíme. |
2 | Nachystáme pánev wok, ve které rozpálíme olej. Vhodíme do ní krevety, které opékáme 3 minuty, pak k nim přisypeme kešu oříšky, přidáme nadrobno nakrájenou polovinu feferonky a nadrobno nasekanou petrželku. Všechno krátce opečeme a vyndáme. Do pánve nyní vložíme uvařenou rýži, kterou 3 minuty opékáme. Pak k ní přihodíme krevety s kešu oříšky, hrášek, směs promícháme a prohříváme. Nakonec dochutíme sójovou omáčkou. |