Vaječná omeleta s ovesnými vločkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 78 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vaječná omeleta s ovesnými vločkami
Celkový čas: | 78 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 70 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 43696 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
500 ml | Mléko plnotučné |
80 ml | Olej rostlinný |
200 g | Ovesné vločky |
1 špetka | Sůl |
6 ks | Vaječný bílek slepičí |
6 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 555,3mg |
Draslík | 356,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 3,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Ovesné vločky, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vaječná omeleta s ovesnými vločkami postup přípravy receptu:
1 | V mléce necháme zhruba hodinu namočené ovesné vločky. Poté k nim přimícháme rozšlehané žloutky, sůl a vmícháme tuhý sníh z bílků. |
2 | Omelety smažíme po obou stranách na rozpáleném oleji. |
Poznámka
Podáváme teplé.