Jednoduchý recept

Obalované jehněčí kotlety s citronovým pepřem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 43697

Ingredience

700 g Brambory sladké (Batáty)
600 g Jehněčí kotlety
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pepř citronový
1 špetka Pepř černý mletý
150 g Strouhanka
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
40 ml řepkový olej

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 717 kcal
Kilojoule 2 999kJ
12% Sacharidy 43 g
59% Tuky 44 g
26% Sodík 522 mg
64% Bílkoviny 36 g

Obalované jehněčí kotlety s citronovým pepřem postup přípravy receptu:

1

Naklepané jehněčí kotletky, které jsme zbavili tuku a šlach, posypeme citronovým i mletým černým pepřem, namočíme v rozšlehaných vejcích a obalíme ve strouhance. Obalené kotlety opékáme na rozpáleném řepkovém nebo slunečnicovém oleji ve větší pánvi. Z obou stran 3-4 minuty, popř. i déle, mají-li být propečenější.

2

Podáváme s bramborovým pyré, připraveným ze sladkých brambor. Oloupané, nakrájené sladké brambory vložíme do slané vody, po přivedení k varu na mírném ohni vaříme 15 minut. Poté slijeme, rozmačkáme, přidáme máslo a dochutíme.

Poznámka

Místo sladkých brambor můžeme použít i běžné konzumní.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept