Těstoviny se sýrem a piniovými oříšky
245 min.
Ingredience
- Vývar kuřecí [42660]
- 0,8kusBobkový list
- 80gramůCeler řapíkatý
- 0,8kusCibule
- 0,8kusMrkev kořen
- 4kusyPepř černý celý
- 0,4hrstPetržel - nať
- 16gramůTymián čerstvý
- 1,6litryVoda pitná
- 150gramůKuřecí krk
- 180gramůKuřecí křídla
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
806 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
51 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do velkého hrnce s osolenou vodou dáme vařit těstoviny do měkka. Po 8 minutách je scedíme a vložíme zpět do hrnce. Přídáme máslo, část nadrobno nakrájené petrželky a pořádně promícháme. Do misky nasypeme nastrouhanou ricottu, namleté mandle a zakysanou smetanu, důkladně vše smícháme. Pak postupně přimícháváme olej a 125 ml teplého kuřecího vyvaru. Osolíme, opepříme, přidáme špetku mletého muškátového oříšku a opět důkladně zamícháme. Nakonec smícháme omáčku s těstovinami a servírujeme. Na talíři ještě porce posypeme piniovými oříšky a zbylou petrželkou.
- 2Kuřecí vývar:
- 3Kuřecí křídla, krky a na menší kousky nakrájenou cibuli vložíme do hrnce, chvilku opékáme, než se maso zatáhne. Poté zalijeme vodou a pozvolna přivedeme k varu. Přidáme nahrubo nakrájenou mrkev, celer, petrželku, tymián, bobkový list, černý pepř a vše necháme na mírném ohni vařit přibližně 3 hodiny. Na povrchu se může tvořit pěna, kterou průběžně odstraňujeme. Zbylý vývar lze zamrazit pro jiné použití.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.