Recept

Těstoviny se sýrem a piniovými oříšky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 245 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 220 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 43705

Ingredience

100 g Mandle
1 špetka Muškátový oříšek
4 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Oříšky piniové
1 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Petržel - nať
120 g Sýr Ricotta
1 špetka Sůl
250 g Těstoviny Fettuccine
4 l Voda pitná
160 g Zakysaná smetana
Vývar kuřecí [42660]
0,8 ks Bobkový list
80 g Celer řapíkatý
0,8 ks Cibule
150 g Kuřecí krk
180 g Kuřecí křídla
0,8 ks Mrkev kořen
4 ks Pepř černý celý
0,4 hrst Petržel - nať
16 g Tymián čerstvý
1,6 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 808 kcal
Kilojoule 3 380kJ
15% Sacharidy 56 g
160% Tuky 120 g
12% Sodík 247 mg
62% Bílkoviny 35 g

Těstoviny se sýrem a piniovými oříšky postup přípravy receptu:

1

Do velkého hrnce s osolenou vodou dáme vařit těstoviny do měkka. Po 8 minutách je scedíme a vložíme zpět do hrnce. Přídáme máslo, část nadrobno nakrájené petrželky a pořádně promícháme. Do misky nasypeme nastrouhanou ricottu, namleté mandle a zakysanou smetanu, důkladně vše smícháme. Pak postupně přimícháváme olej a 125 ml teplého kuřecího vyvaru. Osolíme, opepříme, přidáme špetku mletého muškátového oříšku a opět důkladně zamícháme. Nakonec smícháme omáčku s těstovinami a servírujeme. Na talíři ještě porce posypeme piniovými oříšky a zbylou petrželkou.

2

Kuřecí vývar:

3

Kuřecí křídla, krky a na menší kousky nakrájenou cibuli vložíme do hrnce, chvilku opékáme, než se maso zatáhne. Poté zalijeme vodou a pozvolna přivedeme k varu. Přidáme nahrubo nakrájenou mrkev, celer, petrželku, tymián, bobkový list, černý pepř a vše necháme na mírném ohni vařit přibližně 3 hodiny. Na povrchu se může tvořit pěna, kterou průběžně odstraňujeme. Zbylý vývar lze zamrazit pro jiné použití.

Poznámka

Do omáčky můžeme přidat i na jemno nastrouhanou citronovou kůru a šťávu z půlky citronu. Omáčka tak bude mít pikantnější chuť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept