Těstoviny se sýrem a piniovými oříšky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 245 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny se sýrem a piniovými oříšky
Celkový čas: | 245 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 220 minut |
Autor: | paulenkova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (35%) |
ID receptu: | 43705 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
100 g | Mandle |
4 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Oříšky piniové |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
120 g | Sýr Ricotta |
250 g | Těstoviny Fettuccine |
4 l | Voda pitná |
160 g | Zakysaná smetana |
Vývar kuřecí [42660] | |
---|---|
0,8 ks | Bobkový list |
80 g | Celer řapíkatý |
0,8 ks | Cibule |
180 g | Kuřecí křídla |
150 g | Kuřecí krk |
0,8 ks | Mrkev kořen |
4 ks | Pepř černý celý |
0,4 hrst | Petržel - nať |
16 g | Tymián čerstvý |
1,6 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 108,9mg |
Draslík | 543,0mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,9mg |
Vitamín E | 7,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Mandle, Muškátový oříšek, Oříšky piniové, Sůl, Sýr Ricotta, Voda pitná, Zakysaná smetana, Bobkový list, Celer řapíkatý, Cibule, Kuřecí křídla, Pepř černý celý, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Těstoviny Fettuccine, Kuřecí krk, Mrkev kořen, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Těstoviny se sýrem a piniovými oříšky postup přípravy receptu:
1 | Do velkého hrnce s osolenou vodou dáme vařit těstoviny do měkka. Po 8 minutách je scedíme a vložíme zpět do hrnce. Přídáme máslo, část nadrobno nakrájené petrželky a pořádně promícháme. Do misky nasypeme nastrouhanou ricottu, namleté mandle a zakysanou smetanu, důkladně vše smícháme. Pak postupně přimícháváme olej a 125 ml teplého kuřecího vyvaru. Osolíme, opepříme, přidáme špetku mletého muškátového oříšku a opět důkladně zamícháme. Nakonec smícháme omáčku s těstovinami a servírujeme. Na talíři ještě porce posypeme piniovými oříšky a zbylou petrželkou. |
2 | Kuřecí vývar: |
3 | Kuřecí křídla, krky a na menší kousky nakrájenou cibuli vložíme do hrnce, chvilku opékáme, než se maso zatáhne. Poté zalijeme vodou a pozvolna přivedeme k varu. Přidáme nahrubo nakrájenou mrkev, celer, petrželku, tymián, bobkový list, černý pepř a vše necháme na mírném ohni vařit přibližně 3 hodiny. Na povrchu se může tvořit pěna, kterou průběžně odstraňujeme. Zbylý vývar lze zamrazit pro jiné použití. |
Poznámka
Do omáčky můžeme přidat i na jemno nastrouhanou citronovou kůru a šťávu z půlky citronu. Omáčka tak bude mít pikantnější chuť.