Kuřecí prsa na jehle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí prsa na jehle
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 43707 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 kávová lžička | Koriandr mletý |
1 kg | Kuřecí prsa |
6 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Omáčka sójová |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 196,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 75,0mg |
Vitamín B6 | 2,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Koriandr mletý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Omáčka sójová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí prsa na jehle postup přípravy receptu:
1 | Řízky z kuřecích prsou lehce naklepeme a nakrájíme na stejnoměrné kostičky. |
2 | Česnek utřeme se solí, cibuli nakrájíme nadrobno. Rozpustíme máslo, dáme je do porcelánové nebo kameninové mísy, přidáme sójovou omáčku, citronovou šťávu, koriandr, utřený česnek a nakrájenou cibuli. Opepříme, důkladně promícháme a vložíme připravené kousky kuřete. Mícháme tak dlouho, dokud maso není stejnoměrně pokryté směsí. |
3 | Mísu přikryjeme a nejméně na 7 hodin (optimálně přes noc) dáme do ledničky marinovat. |
4 | Předehřejeme gril, maso vyndáme z marinády, osušíme je ubrouskem a napícháme na grilovací jehly nebo na přiostřené špejle, necháme přibližně deset minut grilovat. Aby se nevysušilo, průběžně je potíráme marinádou. |
5 | Špízy ozdobíme snítkami čerstvých bylinek, podáváme teplé s bramborami nebo rýží, případně studené s míchaným zeleninovým salátem a tousty nebo bagetou. |
Poznámka
V čase určeném pro přípravu není uvedená doba potřebná k marinování masa. Tímto způsobem můžeme připravit špízy i z vepřového, krůtího, telecího nebo jehněčího masa. Koriandr lze nahradit drceným kmínem.