Recept

Zahuštěná polévka z čerstvých rajčat

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (87%)
ID receptu: 43709
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

1 ks Bobkový list
50 g Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1,5 polévková lžíce Cukr krupice
1,5 l Hovězí vývar základní
40 g Máslo čerstvé
40 g Mouka pšeničná hladká
40 ml Olej rostlinný
2 ks Pepř černý celý
500 g Rajčata
60 g Rýže loupaná
1 kávová lžička Sůl
60 g Sýr Eidam cihla 30%

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 257 kcal
Kilojoule 1 077kJ
6% Sacharidy 23 g
19% Tuky 14 g
40% Sodík 794 mg
19% Bílkoviny 11 g

Zahuštěná polévka z čerstvých rajčat postup přípravy receptu:

1

Rajčata nakrájíme na čtvrtky, cibuli nadrobno, sýr nastrouháme.

2

Na másle zpěníme cibuli, přidáme rajčata a za občasného míchání dusíme pod poklicí doměkka.

3

V silnostěnném hrnci rozpustíme olej, vmícháme mouku a usmažíme světlou jíšku, do které po částech zašleháme hovězí vývar. Přidáme sůl, bobkový list, pepř a vaříme na mírném plameni alespoň 15 minut. Poté polévku přecedíme do čistého hrnce, propasírujeme udušená rajčata a zavaříme do polévky rýži. Před koncem varu ochutíme cukrem a citronovou šťávou.

Poznámka

Polévku servírujeme posypanou sýrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept