Makarony s krůtím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makarony s krůtím masem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 4371 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Celer řapíkatý |
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Cukr krupice |
500 g | Krůtí maso |
2 kávová lžička | Ocet vinný |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
150 g | Smetana 12% (konzumní) |
500 g | Špagety, Makarony |
2 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr Parmezán |
5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 104g |
---|---|
Cholesterol | 115,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 825,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,0mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 42,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Chilli paprička, Cibule, Cukr krupice, Ocet vinný, Rajčata, Rajčata loupaná (konzervovaná), Špagety, Makarony, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krůtí maso, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Makarony s krůtím masem postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme a nasekáme česnek a cibuli. |
2 | Očistíme celer, nakrájíme na jemné plátky, a povaříme asi 4 minuty a prudce ochladíme. |
3 | Cibuli a česnek podusíme na 2 lžících oleje. Přidáme rajčata z konzervy včetně šťávy a na tenká kolečka nakrájené chilli papričky. Na mírném ohni vše vaříme 20 minut. Osolíme a ochutíme pepřem, octem a cukrem. |
4 | Uvaříme těstoviny. |
5 | Maso nakrájené na proužky opečeme na zbylém oleji. |
6 | Oloupeme rajčata a nakrájíme je. |
7 | Do omáčky vlijeme smetanu a dobře promícháme. |
8 | Maso, rajčata, celer a omáčku dáme na těstoviny a posypeme parmazánem. |