Hovězí steak v sendviči s hořčičnou majonézou

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
528 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
34 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na proužky nebo na kroužky. Hořčici a čerstvě nasekané bylinky vmícháme do majonézy, uložíme do chladu.
  • 2
    Hovězí steaky krátce opláchneme studenou vodou, osušíme kuchyňským papírem, opepříme. Papriku necháme okapat, osušíme kuchyňským papírem, podélně rozkrojíme. Rukolu opláchneme a osušíme.
  • 3
    V teflonové pánvi rozehřejeme polovinu másla a za stálého obracení v něm opečeme chléb(ciabattu). Vyndáme, dáme stranou. Do pánve vložíme zbylé máslo a při střední teplotě na něm opečeme cibuli do zlatova. Cibuli vyndáme, dáme na teplé místo. Na pánvi rozehřejeme olej, prudce v něm po obou stranách (cca 1 minutu) opečeme hovězí steaky. Potom je vyndáme z pánve, lehce osolíme, zabalíme do alobalu a krátce necháme odležet.
  • 4
    Na talíř položíme jeden plátek chleba a obložíme ho nejprve listy rukoly, potom paprikou, navrch konečně dáme maso. Přelijeme majonézou, posypeme cibulí a přiklopíme druhým plátkem chleba. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.