Recept

Krůtí řízky s ostružinovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 43718

Ingredience

600 g Krůtí prsa
20 ml Likér Maraschino (Maraska)
40 g Máslo čerstvé
400 g Ostružiny
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
150 ml Víno červené
6 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 416 kcal
Kilojoule 1 739kJ
3% Sacharidy 13 g
28% Tuky 21 g
15% Sodík 293 mg
61% Bílkoviny 35 g

Krůtí řízky s ostružinovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Omytá a osušená krůtí prsa nakrájíme na řízky, potřeme rozehřátým máslem, osolíme, opepříme. Vložíme do rendlíku s vyššími okraji a silným dnem, dáme péci přibližně na 20 minut do trouby předehřáté na 200°C.

2

Když jsou řízky hotové, vyndáme je z trouby, přemístíme na nahřátý talíř a udržujeme je v teple.

3

Vypečenou šťávu smícháme s omytými ostružinami, vínem a zakysanou smetanou, na plotně krátce zahřejeme, nakonec přilijeme rybízový likér. Řízky podáváme polité ostružinovou omáčkou s rýží nebo bramborovou kaší, obložené dušenou zeleninou.

Poznámka

Stejným způsobem můžeme připravit i řízky telecí nebo kuřecí, místo ostružin lze použít maliny. Jako náhrada maraschina je výtečný crème de cassis.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept