Krůtí řízky s ostružinovou omáčkou

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
21 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytá a osušená krůtí prsa nakrájíme na řízky, potřeme rozehřátým máslem, osolíme, opepříme. Vložíme do rendlíku s vyššími okraji a silným dnem, dáme péci přibližně na 20 minut do trouby předehřáté na 200°C.
  • 2
    Když jsou řízky hotové, vyndáme je z trouby, přemístíme na nahřátý talíř a udržujeme je v teple.
  • 3
    Vypečenou šťávu smícháme s omytými ostružinami, vínem a zakysanou smetanou, na plotně krátce zahřejeme, nakonec přilijeme rybízový likér. Řízky podáváme polité ostružinovou omáčkou s rýží nebo bramborovou kaší, obložené dušenou zeleninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.