Recept

Zahuštěná polévka z čerstvých rajčat se smetanou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 43719

Ingredience

1 l Hovězí vývar základní
700 g Rajčata
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
Na zeleninu
1 ks Cibule
100 g Mrkev kořen
40 g Máslo čerstvé
100 g Petržel kořen
Na jíšku
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
50 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 470 kcal
Kilojoule 1 965kJ
5% Sacharidy 17 g
130% Tuky 98 g
44% Sodík 885 mg
21% Bílkoviny 12 g

Zahuštěná polévka z čerstvých rajčat se smetanou postup přípravy receptu:

1

Očištěnou petržel, mrkev a cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata pokrájíme na kousky.

2

Rajčata vložíme do rendlíku, dusíme pod pokličkou. Kořenovou zeleninu s cibulí zpěníme na másle, lehce podusíme, přimícháme do dušených rajčat a za občasného míchání podusíme, až jsou rajčata správně rozdušená. Na pánvi z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zašleháme do ní po částech hovězí vývar, přidáme sůl, přidáme rajčata i se zeleninou, zamícháme a přecedíme do čistého hrnce. Rajčata se zeleninou dobře propasírujeme.

3

Polévku na mírném plameni vaříme alespoň 15 minut. Poté odstavíme, do polévky zašleháme smetanu, v které jsme rozšlehali žloutky a ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept