Studená okurková polévka se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 8 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studená okurková polévka se smetanou
Celkový čas: | 8 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 43730 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
750 ml | Mléko plnotučné |
1,5 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
600 g | Okurka salátová |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 68,8mg |
Draslík | 246,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,7mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kopr čerstvý, Okurka salátová, Olej slunečnicový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Ocet kvasný lihový, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Studená okurková polévka se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Kopr nasekáme nadrobno, česnek prolisujeme, okurky oloupeme a nakrájíme na nudličky. |
2 | V hrnci smícháme smetanu s mlékem, octem, olejem, solí, česnekem a koprem. Do směsi vmícháme okurky a před podáváním necháme polévku vychladit. |