Uzená makrela zapečená s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uzená makrela zapečená s vejci
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 43734 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Křen |
600 g | Makrela uzená |
20 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
50 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 838,6mg |
---|---|
Cholesterol | 395,1mg |
Draslík | 701,0mg |
Vláknina | 299,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Křen, Makrela uzená, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Uzená makrela zapečená s vejci postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou a omytou makrelu nadrobno nakrájíme, osolíme, opepříme a smícháme s ušlehanou smetanou. |
2 | Čtyři zapékací misky vymažeme máslem a naplníme rybí směsí. Do každé misky rozklepneme vejce a povrch posypeme nastrouhaným sýrem. |
3 | Misky vložíme do vodní lázně a ve středně vyhřáté troubě pečeme asi 15 minut. |
4 | Před podáváním posypeme pokrm nastrouhaným křenem a nasekanou petrželkou. |