Recept

Hovězí plátky s gorgonzolovou omáčkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (36%)
ID receptu: 43742

Ingredience

2 ks Cibule
1 ks Cuketa
640 g Hovězí libové
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Paprika mletá sladká
1 ks Paprika červená
1 ks Paprika žlutá
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 ks Petržel - nať
150 g Sýr Gorgonzola
5 špetka Sůl
2 ks Tymián čerstvý
0,1 l Víno bílé
1 stroužek Česnek
1 ks Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 454 kcal
Kilojoule 1 900kJ
4% Sacharidy 16 g
14% Tuky 10 g
48% Sodík 963 mg
84% Bílkoviny 47 g

Hovězí plátky s gorgonzolovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Papriky rozpůlíme, odstraníme masitá žebra a semena, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. Svazky šalvěje a tymiánu opláchneme a dosucha otřepeme, lístky otrháme od stonků a jemně nakrájíme. Troubu předehřejeme na 50stupňů.

2

Hovězí plátky osušíme a jemně naklepeme a osolíme. Gorgonzolu nakrájíme na kostičky. Svazek petrželky opláchneme, dosucha otřepeme a jemně nasekáme, silnější konce stonků odstraníme. Rozpálíme olej v pánvi a prudce na něm po obou stranách (vždy 1minutu) opečeme hovězí plátky. Maso vyndáme a dáme do teplé trouby.

3

Do pánve vsypeme připravenou zeleninu a za stálého míchání jí krátce opečeme, zalijeme vínem a necháme 2-3minuty vařit. Vmícháme gorgonzolu, snížíme teplotu a mícháme, dokud se sýr neroztaví. Omáčku dochutíme špetkou solí, pepře a sladkou mletou paprikou. Do omáčky vložíme hovězí plátky, a když se dostatečně prohřejí, vyndáme je z pánve, upravíme na talíře a podáváme.

Poznámka

K hovězím plátkům dobře chutná bramborové pyré.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept