Zdravý recept

Vejce vařená natvrdo a na hniličku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 13 minut
Doba přípravy: 3 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (74%)
ID receptu: 43746

Ingredience

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 83 kcal
Kilojoule 347kJ
0% Sacharidy 0 g
8% Tuky 6 g
10% Sodík 197 mg
13% Bílkoviny 7 g

Vejce vařená natvrdo a na hniličku postup přípravy receptu:

1

Vejce vložíme do rendlíku, zalijeme studenou vodou tak, aby byla akorát ponořená, přisypeme špetku soli, aby nepraskala a přivedeme k varu. Vejce vařená natvrdo vaříme zvolna 10 minut, chutnější jsou vejce na hniličku, kdy bílek ve vejci ztuhne, ale žloutek zůstane částečně tekutý. V tomto případě vaříme vejce stejným způsobem, ale vaříme jen 6 maximálně 7 minut. Vroucí vodu z rendlíku slijeme, nalijeme na vejce studenou vodu a vejce trochu na špičce nakřápneme, aby se voda dostala pod skořápku a vejce se lépe loupala. Necháme ve studené vodě vychladnout, vyndáme, oloupeme a podáváme.

2

Vařená vejce a vejce na hniličku používáme také při různých redukčních dietách.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept