Jednoduchý recept

Kuřecí kebaby s kuskusem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 43750

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Kmín mletý
1 kávová lžička Koriandr mletý
375 g Kuskus
700 g Kuřecí prsa
1 polévková lžíce Med včelí
60 g Máta
1 ks Okurka salátová
84 ml Olej olivový
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
3 ks Rajčata Cherry
30 g Rukola
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 795 kcal
Kilojoule 3 327kJ
24% Sacharidy 86 g
36% Tuky 27 g
11% Sodík 228 mg
91% Bílkoviny 51 g

Kuřecí kebaby s kuskusem postup přípravy receptu:

1

Na kebab pro 4 osoby potřebujeme 8 ks špejlí, které na 30 minut namočíme do studené vody (špejle namáčíme, aby se při pečení nepřipalovaly).

2

Marinádu připravíme smícháním 60 ml olivového oleje, 1 stroužku rozetřeného česneku, 1 lžičky mletého kmínu, 1 lžičky mletého koriandru, 1/2 lžičky mleté papriky, 2 lžícemi citronové šťávy a 1 lžíce medu.

3

Nakrájené kostky (2x2 cm) kuřecího masa navlečeme na připravené špejle, namočíme do marinády a necháme je tam asi 30 minut.

4

Špízy vytáhneme z marinády a položíme na barbecue gril nebo grilovací pánev a 6-8 minut opékáme. Otáčíme, aby se nepřipálily. Ke kuřecím špízům podáváme kuskusový salát. Ten připravíme z kuskusu uvařeného podle návodu na obalu. Ke kuskusu přimícháme 3 cherry rajčátka nakrájená na kousky, 1 na kostky nakrájenou okurku bez semen, 30 g salátu rukola, 60 g jemně nakrájené máty, 2 lžíce olivového oleje a 1 lžíci citronové šťávy.

Poznámka

Zbytek marinády ohřejeme a můžeme přidat jako omáčku ke špízům nebo ji použijeme na polévání špízů během pečení.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept