Smažený lilek s jogurtem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažený lilek s jogurtem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 43753 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
4 krajíc | Chléb pšeničný (bílý) |
350 g | Jogurt bílý |
2 ks | Lilek |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
100 ml | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 370,5mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,4mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb pšeničný (bílý), Lilek, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jogurt bílý, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Smažený lilek s jogurtem postup přípravy receptu:
1 | Oloupané lilky nakrájíme na plátky, osolíme a necháme chvíli stát. Potom plátky opláchneme studenou vodou a osušíme. Obalíme je v hladké mouce a na pánvi na oleji osmažíme po obou stranách dozlatova. |
2 | Smažené plátky lehce potřeme částí česneku rozetřeného se solí, urovnáme na sebe a necháme chvíli proležet. |
3 | V misce smícháme jogurt se zbylým prolisovaným česnekem, osolíme, promícháme a nalijeme na usmažené plátky naskládané v míse. |
4 | Olivový olej smícháme s mletou paprikou a nakapeme na jogurt. |
5 | Pokrm podáváme vychlazený, doplníme čerstvým chlebem nebo topinkami. |