Jednoduchý recept

Steak s žampiony a česnekovým máslem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 43789

Ingredience

30 ml Olej olivový
3 g Pepř černý mletý
8 g Sůl
20 g Tymián sušený
800 g Vepřová pečeně
300 g Žampiony čerstvé
Na máslo
30 g Kapary
130 g Máslo čerstvé
30 g Petržel kudrnka
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 933 kcal
Kilojoule 3 905kJ
3% Sacharidy 11 g
111% Tuky 84 g
45% Sodík 894 mg
66% Bílkoviny 37 g

Steak s žampiony a česnekovým máslem postup přípravy receptu:

1

V míse prohněteme rozměklé máslo s prolisovaným česnekem, nasekanou petrželkou a kapary. Na pergamenu vytvoříme váleček, zabalíme a dáme do ledničky ztuhnout. Vepřové kotlety naklepeme, nasolíme, opepříme, posypeme tymiánem a pokapeme olejem, 10 minut grilujeme ze všech stran. Na poslední 4 minuty přidáme na gril 4 žampiony, pokapeme olejem, osolíme a dogrilujeme spolu s masem. Tuhé ochucené máslo nakrájíme na silné plátky, na kotletu položíme ogrilovaný žampion a plátek másla, ozdobíme snítkou petrželky. Maso musí být horké, aby se máslo rozpustilo a vynikla jeho chuť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept