Jednoduchý recept

Hovězí plátky s houbami a smetanou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 4379

Ingredience

1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová kůra
4 plátek Hovězí maso zadní
1 polévková lžíce Kapary sterilované
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Slanina vepřová
1 šálek Smetana
1 kávová lžička Sůl
3 ks Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 205 kcal
Kilojoule 859kJ
3% Sacharidy 12 g
20% Tuky 15 g
21% Sodík 420 mg
16% Bílkoviny 9 g

Hovězí plátky s houbami a smetanou postup přípravy receptu:

1

Hovězí plátky na okrajích nařízneme, mírně naklepeme, osolíme, jemně zaprášíme moukou a na rozehřátém másle opečeme z obou stran. Poté je vyndáme zvlášť na talíř.

2

Do másla přidáme rozkrájenou slaninu, sklovitě ji rozškvaříme a do světležluta osmahneme i cibuli jemně nakrájenou. Rozkrájené žampióny přidáme k cibuli i slanině, krátce osmahneme, přidáme opečené plátky masa, nasekanou petrželovou nať a za mírného podlévání dusíme do měkka.

3

K hotovým, měkkým plátkům přilijeme smetanu, přidáme nasekané kapary, krátce povaříme. Dle chuti zakapeme citrónovou šťávou.

4

Jako přílohu podáváme jemné noky nebo makaróny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept