Recept

Velikonoční placky s pórkem - Aladýšky

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Velikonoční placky s pórkem - Aladýšky 5 1
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 43790

Ingredience

500 g Brambory
150 g Dýně s ananasovou příchutí kompot
100 g Kompot ananasový
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
0,5 dl Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
60 g Pórek
1,5 dl Smetana zakysaná 14%
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vaječný žloutek slepičí
7 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 146 kcal
Kilojoule 610kJ
4% Sacharidy 13 g
10% Tuky 7 g
6% Sodík 116 mg
8% Bílkoviny 5 g

Velikonoční placky s pórkem - Aladýšky postup přípravy receptu:

1

Den předem si omyjeme brambory, dáme je do hrnce s vodou a vaříme je přibližně 20 minut doměkka. Pak je scedíme.

2

Druhý den brambory jemně nastrouháme. Omyjeme pórek, bílou část drobně pokrájíme, přidáme k bramborům spolu se solí, čerstvě pomletým pepřem a žloutky. Směs promícháme a dobře vypracujeme. Těsto na pomoučeném vále vyválíme na placku silnou 5-7 mm a formičkou vykrajujeme kolečka - koláčky o průměru přibližně 7-8 cm. Smažíme je v pánvi na rozpáleném oleji z každé strany dozlatova.

3

Aladýšky podáváme horké ozdobené lžičkou zakysané smetany s kostičkou kompotové dýně a ananasu.

Komentáře a hodnocení

 
bruschetta
Velikonoční placky s pórkem - Aladýšky
Po zpracování těsta mi toto nešlo rozválet, pořád se moc lepilo, takže jsem nakonec tvořila placičky rukama, což šlo mnohem lépe. Aladýšky si neumím představit s ničím sladkým, s žádným kompotem, asi máme jiné chutě, doplnila jsem tedy zakysanou smetanou se solí a pažitkou a výsledek nám opravdu zachutnal. Myslím, že je to skvělé využití zbylých vařených brambor. Palec nahoru smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept