Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 43795

Ingredience

1 ks Bobkový list
500 g Brambory
1 ks Cibule
1 l Hovězí vývar základní
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
100 g Mrkev kořen
60 g Máslo čerstvé
300 g Okurky nakládané
4 ks Pepř černý celý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
150 ml Zakysaná smetana
Na kroupy
150 g Kroupy ječné
600 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 360 kcal
Kilojoule 1 505kJ
12% Sacharidy 42 g
22% Tuky 17 g
72% Sodík 1 g
20% Bílkoviny 11 g

Rassolnik leningradský postup přípravy receptu:

1

Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Mrkev oloupeme a spolu s cibulí a okurkami nakrájíme na nudličky. Kopr a petrželovou nať drobně nasekáme.

2

Na másle osmažíme mrkev s cibulí dozlatova.

3

Propláchnuté a okapané kroupy dáme do hrnce, přelijeme vroucí vodou a vaříme asi 20 minut. Poté kroupy scedíme a vložíme do vroucího vývaru spolu se solí, pepřem a bobkovým listem. Vaříme asi 40 minut. V polovině varu do polévky propasírujeme usmaženou mrkev s cibulí, brambory, okurky a petrželovou nať s koprem. Před podáváním do polévky zašleháme smetanu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept