Jednoduchý recept

Vepřové karé plněné

  • Česko
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Vepřové karé plněné 5 1
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 438
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Cibule
100 g Máslo čerstvé
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 g Pepř černý mletý
100 g Slanina vepřová
40 g Sůl
50 g Tuk
80 g Vejce slepičí
1000 g Vepřová pečeně
1 l Voda pitná
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 478 kcal
Kilojoule 1 999kJ
1% Sacharidy 4 g
57% Tuky 43 g
86% Sodík 2 g
33% Bílkoviny 19 g
Vepřové karé plněné
  • Vepřové karé plněné
  • 1
  • Vepřové karé plněné
  • 2
  • Vložit obrázek

Vepřové karé plněné postup přípravy receptu:

1

Vepřovou pečeni opláchneme, vykostíme a nakrájíme na silnější plátky. Každý plátek na plocho prořízneme, otvor v mase naplníme vychladlou směsí a uzavřeme jehlicí nebo párátkem. Každou porci na povrchu osolíme a pomoučíme prosátou moukou.

2

Maso naskládáme na plocho do pekáče vymazaného tukem a v rozehřáté troubě zapečeme.

3

Po zapečení maso podlijeme vodou. Za občasného přelévání šťávou a dolévání vodou pečeme doměkka.

4

Pečené maso vyjmeme a zbavíme jehlic nebo párátek.

5

Nakonec přecedíme šťávu přes hustý cedník zpět na maso a zjemníme máslem. Vše ještě podusíme.

6

Příprava náplně: Slaninu nakrájíme a částečně roztavíme. Osmahneme na ni cibuli nakrájenou na drobno a přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony. Krátce podusíme, zalijeme rozmíchanými vejci, osolíme, opepříme a necháme ztuhnout.

Komentáře a hodnocení

 
bruschetta
Vepřové karé plněné
Příjemný nekomplikovaný oběd. Obalení masa moukou před osmahnutím dalo omáčce barvu i chuť. Hodnotím kladně :)

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept