Jednoduchý recept

Dušené telecí maso s fazolemi a rajčaty

  • Itálie
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Dušené telecí maso s fazolemi a rajčaty 5 1
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 43801

Ingredience

2 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
1 kávová lžička Citronová kůra
400 g Fazole bílé sterilované
125 ml Hovězí vývar základní
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 ks Mrkev kořen
60 ml Olej olivový
60 g Petržel - nať
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
180 ml Rajčatová šťáva
600 g Telecí kýta
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 558 kcal
Kilojoule 2 336kJ
14% Sacharidy 49 g
27% Tuky 21 g
17% Sodík 348 mg
78% Bílkoviny 44 g

Dušené telecí maso s fazolemi a rajčaty postup přípravy receptu:

1

V mouce okořeněné solí a pepřem obalíme telecí plátky (jednotlivé kousky o hmotnosti asi 150 g). Rozpálíme 2 lžíce olivového oleje na středním plameni ve větším hrnci, vložíme pomoučněné plátky, orestujeme je z obou stran, vyjmeme a dáme stranou.

2

Do hrnce vlijeme zbytek olivového oleje, přidáme nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a restujeme 2-3 minuty za neustálého míchání.

3

Až cibule a česnek zesklovatí, přidáme rajčatovou omáčku, hovězí vývar, kostky oloupaných konzervovaných rajčat, plátky mrkve, nakrájené stonky řapíkatého celeru, nastrouhanou citronovou kůru, telecí plátky a vše dusíme zakryté pokličkou 35-40 minut na mírném ohni. Je-li třeba, přilijeme vývar. Nakonec přimícháme konzervované bílé fazole, jemně nasekanou petrželovou nať a prohřejeme. Zdobíme tenkými proužky citronové kůry.

Poznámka

Jako přílohu použijeme bramborovou kaši nebo polentu.

Komentáře a hodnocení

 
Alba
Dušené telecí maso s fazolemi a rajčaty
Telecí je vynikající. Dobré !

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept