Jednoduchý recept

Telecí řízky s bylinkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 23 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 43804

Ingredience

60 g Mouka pšeničná hladká T 650
80 ml Olej slunečnicový
2 kávová lžička Petržel - nať
500 g Strouhanka
2 kávová lžička Sůl bylinková
500 g Telecí kýta
2 ks Vejce slepičí
1 kávová lžička Šalvěj sušená

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 752 kcal
Kilojoule 3 148kJ
21% Sacharidy 75 g
41% Tuky 31 g
49% Sodík 971 mg
73% Bílkoviny 41 g

Telecí řízky s bylinkami postup přípravy receptu:

1

Strouhanku, sušenou petrželovou nať, sušenou šalvěj a bylinkovou sůl smícháme v nízké zapékací misce.

2

Telecí řízky (1 kus o hmotnosti cca 125 g) jemně obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a nakonec vtlačíme strouhankovou směs.

3

Na středním plameni rozpálíme polovinu řepkového nebo slunečnicového oleje a smažíme polovinu řízků z obou stran po dobu 1-2 minuty, po vyjmutí z pánve je udržujeme v teple a postup opakujeme s druhou částí oleje a obalených řízků.

Poznámka

Podáváme s brambory nebo bramborovým salátem, řízek můžeme pokapat citronovou šťávou. Lze použít i bylinkovo-česnekovou sůl, to je směs česneku, cibule, petrželové natě, kopru, estragonu, majoránky a tymiánu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept