Hlávkový salát s majonézou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hlávkový salát s majonézou
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 43812 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
5 ml | Citronová šťáva |
5 g | Cukr moučkový |
80 g | Jogurt nízkotučný |
20 g | Majonéza light |
2 g | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel kudrnka |
200 g | Salát hlávkový |
3 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 2,4mg |
Draslík | 137,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr moučkový, Jogurt nízkotučný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Majonéza light, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Hlávkový salát s majonézou postup přípravy receptu:
1 | Otrháme listy hlávkového salátu, přebereme je, povadlé vyhodíme, čerstvé trochu potrháme, vložíme do misky, přisypeme posekanou petrželku, zakápneme citronovou šťávou, osolíme, opepříme, přidáme cukr. Nízkotučný jogurt promícháme s majonézou a salát zalijeme. Opatrně promícháme a dáme do lednice vychladit. |
Poznámka
Tento salát připravujeme při redukční dietě.