Zelný salát s koprem a paprikou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelný salát s koprem a paprikou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 43814 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
50 g | Cibule |
5 g | Cukr moučkový |
20 g | Kopr čerstvý |
30 ml | Ocet vinný |
15 ml | Olej olivový extra panenský |
80 g | Paprika červená |
2 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
200 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 377,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 98,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr moučkový, Kopr čerstvý, Ocet vinný, Paprika červená, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zelný salát s koprem a paprikou postup přípravy receptu:
1 | Zelí nakrájíme na slabší proužky, oloupanou cibuli nadrobno, kopr posekáme na jemno, červenou papriku omyjeme, vyřízneme jádřinec a lusk nakrájíme na nudličky. |
2 | Zelí nasypeme do misky, posypeme solí, necháme chvíli odležet. Přisypeme kopr, papriku, zalijeme olejem, octem a pocukrujeme. Dobře salát promícháme a dáme vychladit. |
Poznámka
Salát je vhodný pro redukční dietu.