Recept

Houbová polévka po francouzsku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 43821

Ingredience

2 ks Celer řapíkatý
200 g Chléb pšeničný (bílý)
80 g Máslo čerstvé
1 ks Pažitka
1 g Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
75 g Sýr Parmezán
1 g Sůl
1 ks Tymián čerstvý
250 ml Víno bílé
1 l Vývar drůbeží
1 ks Česnek
1 ks Šalotka
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 780 kcal
Kilojoule 3 265kJ
13% Sacharidy 46 g
39% Tuky 29 g
77% Sodík 2 g
34% Bílkoviny 19 g

Houbová polévka po francouzsku postup přípravy receptu:

1

Žampiony očistíme a následně bez omývání nakrájíme na tenké plátky. Celer očistíme, opláchneme a nakrájíme na drobné kostičky. Šalotku taktéž oloupeme a nasekáme na drobné kostičky.

2

V hrnci rozehřejeme máslo, dokud nám nezpění a podusíme celer a šalotku. Česnek oloupeme, prolisujeme a přidáme do směsi. Do hrnce přilijeme slepičí vývar a uvedeme do varu. Tymián opláchneme, řádně osušíme a polovinu odložíme stranou.

3

Druhou polovinu společně se solí a pepřem přidáme do polévky a vaříme v hrnci bez pokličky na mírném ohni zhruba 20 minut. Do polévky přidáme nakrájené žampiony a dalších 10 minut povaříme.

4

Pažitku řádně opláchneme, osušíme, nasekáme na krátké nudličky. Rajčata zalijeme vařící vodou, až změknou, zbavíme je jader a slupky. Dužinu nakrájíme na drobné kostičky a odložíme bokem.

5

V toustovači či na pánvi připravíme 4 topinky z bílého chleba. Opečené krajíce umístíme na dna talířů. Polévku ochutíme vínem, necháme ji vzkypět, posléze dochutíme solí, pepřem a zbylým kořením. Potom ji nalijeme do talířů.

6

Do polévky přidáme nakrájená rajčata, ozdobíme ji odloženým tymiánem, pažitkou a posypeme strouhanným sýrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept