Křemenáče po francouzsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křemenáče po francouzsku
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 43828 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
1 ks | Česnek |
4 ks | Cibule |
0,5 kg | Křemenáče |
20 g | Máslo čerstvé |
6 ml | Olej rostlinný |
3 g | Pepř černý mletý |
3 ks | Rajčata |
1 ks | Salát hlávkový |
3 g | Sůl |
125 g | Šunka dušená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 21,6mg |
Draslík | 302,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 2,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Salát hlávkový, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Křemenáče nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Křemenáče po francouzsku postup přípravy receptu:
1 | Křemenáče řádně očistíme a nakrájíme na plátky. Rajčata povaříme ve vařící vodě a zbavíme je slupek i semen, dužinu nakrájíme na drobné kostičky. |
2 | Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na drobné kousíčky. |
3 | V pánvi hřejeme máslo s olejem dokud nezpění. Přidáme houby a dusíme je 3 minuty, potom přidáme cibuli a prolisovaný česnek. |
4 | Směs podusíme 10 minut. |
5 | Nakrájíme šunku na drobně kostičky a osmahneme je v jiné pánvi. Přidáme kostičky rajčete a řádně prohřejeme. Směs v druhé pánvi osolíme a opepříme. |
6 | Směs s křemenáči přendáme ke směsi se šunkou a rajčaty a řádně promícháme. Listy salátu propereme, necháme odkapat a rozložíme po listu do každé misky. |
7 | Na salát vysypeme směs, ihned podáváme. |